Együnk-e vörös húsokat vagy ne? Mit mond a tudomány? Mikor mit?
A vörös és a feldolgozott húsok fogyasztása némileg megnövelheti a szívbetegségek és a halál kockázatát egy új tanulmány szerint.
A vörös és a feldolgozott húsok fogyasztása némileg megnövelheti a szívbetegségek és a halál kockázatát egy új tanulmány szerint.
A stroke nagyobb kockázatával nézhetnek szembe a vegetáriánus és a vegán étrend követői egy nagyszabású új kutatás szerint. A tudósok szerint elképzelhető, hogy a vegánságra épült ipar elkényelmesítő hatása áll a háttérben.
Új, prémium szolgáltatást indít a viselhető okoseszközeiről ismert Fitbit. A cég azoknak készíti újdonságát, akik úgy érzik, rájuk férne egy kis extra figyelem.
120 ezer résztvevőt vizsgáltak.
Egy új tanulmány szerint ebből a szempontból nincs különbség a fehér és a vörös húsok között.
Kutatók szerint fél csészével nem elég enni, naponta 150 grammot kell elfogyasztani ahhoz, hogy hatása legyen.
Óvatosan a zöld színű smoothie-kkal – figyelmeztet a Nébih. A leveles, nyers zöldségekből készülő italok túlfogyasztás esetén veszélyesek a szervezetünkre.
A pótkávék azért alakultak ki, mert a háború idején nem volt rendes kávé, most viszont az egészséges étrend jegyében megint előtérbe kerültek a kávémentes kávék.
Egy brit kutatás most arra jutott, hogy minél több tejterméket fogyaszt az ember, annál jobbat tesz az egészségének.
Akinek ez nem fér bele, egészségesen sem tud táplálkozni – derül ki az Ipsos közvélemény-kutatóintézet kedden közzétett felméréséből.
Brit tudósok egy kísérlet során arra jutottak, hogy ha csak 90 perccel eltolják a reggeli és a vacsora időpontját, már az is segíthet.
A szülők szerint ez már diktatúra.
A csipszadót szidja a Figyelőben a fitneszguru, aki a napi testnevelésórát viszont olyan nagyon támogatja, hogy rögtön két órára emelné fel az idejét.
Az anorexia és a bulimia után a kilencvenes évek végén a szakemberek újabb kényszeres evészavart definiáltak. Az ortorexia egészségesétel-függőséget jelent, és egyfajta spiritualitás a konyhában.
Meg is kezdődött az átalakulás a svájci cégnél, amelyik a világon elsőként gyártott táblás csokoládét.
A 10-12 éves korú gyerekeknek mindössze 14 százaléka eszik naponta egy-egy pohár joghurtot, amit kellene.
Mérföldkőnek számító eredményekre jutott egy nemzetközi kutatócsoport.
Évente fejenként 50 ezer műanyagrészecskét esznek meg az emberek átlagosan, és hasonló mennyiséget lélegeznek be egy új tanulmány szerint. A valós szám ennél sokkal nagyobb is lehet, mivel az ételek és italok csak kis csoportját elemezték a műanyag-fertőzöttség mértékét vizsgálva. A tudósok kutatása szerint a palackozott vizek gyakori fogyasztása drámaian megnövelik az elfogyasztott nanorészecskék mennyiségét.
Újabb szomorú tényről tett közzé adatokat az Eurostat: sehol máshol nem rágcsálnak olyan keveset a zöldségekből az EU-ban, mint nálunk. Pedig kellene, hogy együnk belőlük, nagyon is.